Saturday 21 September 2013

På svenska.

För sjutton gubbar, nu är det dags att skriva på svenska igen.
Jag älskar språk, och jag älskar att prata och skriva på engelska; dels för att det är roligt, men även för att det är nyttigt. Nyttigt att träna och hålla igång flytet.

Det kan dock vara svårt att få fram alla nyanser i ett språk annat än ditt modersmål, och jag känner ibland att det jag vill förmedla inte alltid är tydligt. Därför, kära vänner, har jag bestämt mig. Nu blir mina orgier i engelska förvisade till böcker, filmer och prat med engelsktalande vänner istället. Och jobbet. Där är jag dock inte särskilt ofta nuförtiden som mammaledig, men var sak har ju sin tid ;-)

Hur har du haft det idag? :-)

Min dag har varit mysig. Daniel och jag packade ner Tjorven i vagnen, hängde på skötväskan och gav oss ut i solen. Och soligt har det varit. Vi promenerade längs gassande varma trottoarer hela vägen till SKHLM (7 kilometers svettande, och ingen av oss kom ihåg att ta med vatten) där vi sen tacksamt åt en efterlängtad lunch som vi avrundade med mjukglass.

Eller snarare Daniels mjukglass. Chokladdoppad mjukglass till och med.

Jag köpte först en yoghurtglass, men den var så otäck att jag slängde den, med polkagrisströssel och allt. 25 spänn i soporna! Stackars sophämtare, med det kladdet. Jag hoppas sopsäcken var hel åtminstone.

Sedan invaderade vi SKHLMs lekhörna, tillsammans med miljoner andra ungar och deras föräldrar.
Riktigt roligt var det, och Tjorven njöt så fasligt att han gick runt och skrattade högt mest hela tiden.



I morgon är det ta-sig-i-kragen-dags; vi ska åka och slänga skräp, limma den välanvända gå-vagnen (Micki), handla mat och städa. Och så ska vi krama och pussa Tjorven så han blir alldeles skinnflådd. 
Det blir han varje dag, den älskade ungen.

Sov gott!

Kram, Lina











No comments: