Saturday 5 October 2013

Underbara barn

I förmiddags totaldissade vi allt vad allvar hette och packade istället in oss i bilen - idag är det ju Underbara Barn på Älvsjömässan!

bilden är från 2011 års mässa

Vi kom fram 10 minuter efter att mässan öppnat. Det märks att småbarnsfamiljer börjar sin dag tidigt och gärna hänger på låset, för parkering var inte det lättaste att hitta. Såvida man inte glatt betalar 70 kronor för att få ställa bilen på en stor grusplan, och sen, lika glatt, betalar 140 kronor per person för att få komma in på mässan. 
Eh. Nej tack. 

Efter att ha kört runt och letat en annan parkering i 15 minuter men kammat noll, så körde vi i en vidare cirkel för att hitta någonstans där det fanns fler än noll parkeringsplatser. Tack så mycket för hyfsat närliggande bostadsområden, sa vi, och parkerade längs en smal gata utanför ett solgult stenhus i mastodontklassen.

Förståeligt nog så var vi vansinnigt hungriga när vi väl kom inomhus efter en promenad genom ett blåsigt Älvsjö. Vi stod först i kö till något slags café, men efter en kvart utan att ha rört oss en millimeter (förutom bakåt, då ungarna framför tog en herrans massa plats) så gick vi vidare mot en hamburgerservering. Där stod vi bara i kö i 20 minuter.

Nästan 200 kronor fattigare, men bra mätta, kunde vi börja utforska mässan.
Man kunde testa vagnar, byta blöja hos Libero, köpa kläder till förbannelse från allehanda varumärken, köra chickenrace med rödkindade morsor med stressad blick, och såklart låta barnen cykla och leka på anvisade platser. Och anmäla sig till att bli värdinna för Me&I
Det gjorde jag.

Tjorvens roligaste ögonblick var när han fick en heliumballong som såg ut som Nemo. Fisken, ni vet. Den lekte han lyckligt med hela vägen hem, och sen med Morris som hade väldigt roligt åt ballongsnöret.



Sen tog pappa Daniel ballongen och ville testa om det verkligen stämmer att man pratar konstigt när man inhalerat helium.
Det gör man, för er som undrar.

Ikväll lblir det lyxmiddag; helstekt fläskfilé och potatisgratäng. Mumsfilibabba.

Hoppas ni får en fortsatt skön lördag ni också!

Kram, Lina



2 comments:

Linda said...

Ah, jag ville också gå på mässan men mest för att få en Loppipåse! ;) Hade tänkt att komma iväg på fredagen men Signe är hemma för att hon löper så då hade jag inte kunnat vara borta hur länge som helst. Plus att jag inte riktigt kände att jag skulle orka med alla människor. Jag ville liksom bara ha gratisgrejerna, haha. :)

Lina said...

Vojne, du skulle sett kön till Loppipåsen... milslång! Vi brydde oss inte ens om att ställa oss i den utan försökte mest bana väg ut haha.
Hoppas ni mår bra allihop!